Acasă Cronici Vulpea cea mare si rea si alte povestiri

Vulpea cea mare si rea si alte povestiri

911
0
|
|

Am avut ocazia sa vad Vulpea cea mare si rea si alte povestiri/ The Big Bad Fox and Other Tales, cel mai recent film de animatie regizat de Benjamin Renner si Patrick Imbert, cunoscuti pentru lungmetrajul Ernest si Celestine, nominalizat la Oscar, in 2014. Filmul de animatie a fost difuzat la Anim’est 2017.

Patrick Imbert, prezent la Anim’est, a vorbit despre culisele productiei. Este o animatie 2D, cu scene pictate in acuarela. Tot lungmetrajul este o colectie de 3 povesti scurte, prezentate in stilul Ernest si Celestine.

„Daca voi credeti ca la tara este liniste si pace s-ar putea sa va inselati. La tara e plin de animale cu probleme. De exemplu o vulpe care se crede pui, un iepure care vrea sa fie barza sau o rata care vrea sa-i ia locul lui Mos Craciun. Daca vreti o vacanta linistita, mai bine mergeti in alta parte”

Animatorii francezi au lucrat 2 ani la productie. Initial, productia a fost gandita pentru tv. Au unit cele 3 scurtmetraje si au introdus partea cu teatru, momentele pentru prezentarea povestii.

Este o animatie foarte frumoasa, colorata si expresiva. Iar povestile sunt faine. Nu o sa va plictisiti. Imi pare rau pentru cei care nu au reusit sa mearga la Anim’est pentru acest film de animatie. Sper ca intr-o zi sa fie difuzat in toate salile de cinema din Romania.

Vulpea cea mare si rea si alte povestiri Vulpea cea mare si rea si alte povestiri Vulpea cea mare si rea si alte povestiri bigbadfox a 717x1024

„Folivari, the new production outfit of seasoned French producer Didier Brunner, handled the production with Panique. After premiering in Annecy last month, Studiocanal launched Big Bad Fox in French cinemas on June 21, grossing $774K in its first weekend, good for 7th place. The film has been well received by audiences, young and old alike, and in its second weekend, it grew its box office to over $1 million, again holding onto the 7th spot. Big Bad Fox has grossed over $2 million in France to date, and it’s still early in its run.” (cartoonbrew.com, 11.07.2017)

„E un film foarte dragut si amuzant, care arata ca niste acuarele dintr-o carte si e presarat cu glume de la un cap la altul, de abia ai timp sa iei pauza de respirat intre ele. Povestile in sine sunt simplute, fara prea multa morala/ substrat socio-politic si asa mai departe… Vulpea cea mare si rea e un film ideal pentru relaxare” (Nadia Barbu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here